ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

Για τους ανθρώπους οι οποίοι είναι έξω από τις πολεμικές τέχνες, τα οφέλη τους μπορεί να μην είναι προφανή. Μερικοί θα σκεφτούν ότι είναι μία καλή άσκηση, και φυσικά είναι κάτι καλό για την αυτοάμυνα, με όλα αυτά τα λακτίσματα. Αλλά τα οφέλη των πολεμικών τεχνών, ειδικά για τα παιδιά και τους εφήβους, είναι πολύ περισσότερα από τις απλές φυσικές βελτιώσεις. Τα οφέλη των πολεμικών τεχνών εκτείνονται σε ένα φάσμα φυσικών, διανοητικών, και κοινωνικών ιδιοτήτων, οι οποίες μαθαίνονται και βελτιώνονται μέσω της κατάρτισης των πολεμικών τεχνών

ικανότητα

Οι πολεμικές τέχνες είναι περισσότερο γνωστές για την ιδιότητα τους να αυξάνουν την ικανότητα της μάχης σε κάθε άνθρωπο. Εξάλλου, αυτό δεν βλέπουμε στα φιλμ και τις ταινίες, τον «καλό» μαχητή να δέρνει τον «κακό»; Παρόλα αυτά, αυτές οι ικανότητες αυτές δεν χρησιμοποιούνται μόνο για μάχη.«Το κάνω αυτό για να μην χρειαστεί να παλέψω...»

γνώση

Ο καλύτερος τρόπος για να νικήσεις είναι να μην χρειαστεί vα αγωνιστείς.Για παράδειγμα, το πρώτο πράγμα που μαθαίνουν στις πολεμικές τέχνες είναι πως vα αποφεύγουν τον τραυματισμό σε μία αντιπαράθεση - είτε αποκρούοντας μια γροθιά αποφεύγοντας ένα χτύπημα είτε ελέγχοντας μια κλωτσιά που έρχεται πριν προλάβει να αποκτήσει ταχύτητα και δύναμη. Τις περισσότερες φορές οι γνώστες των πολεμικών τεχνών δεν χρειάζεται να βλάψουν τον αντίπαλο τους. η γνώση τους να αποφεύγουν επιθέσεις τους κρατάει σε έλεγχο και αποτρέπει τον αντίπαλο.

επίγνωση

Για τα παιδιά που πέφτουν θύματα από τραμπούκους. ή κατοικούν σε γειτονιές όπου η βία είναι πολύ συνηθισμένη, η ικανότητα να υπερασπίζονται τους εαυτούς τους, τους επιτρέπει να είναι ήρεμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους πάνω σε κάποιον. Η επίγνωση τους και η ισχυρή παρουσία τους απωθούν την βία. Στην ουσία, κατανοώντας το επίπεδο της δύναμης πού κατέχουν, μπορούν να επιτύχουν τους σκοπούς τους χρησιμοποιώντας λιγότερη δύναμη.

εκμάθηση

Επίσης στην εξάσκηση των πολεμικών τεχνών περιλαμβάνεται και η μάθηση του πως προκαλείται μια επίθεση. Στην προπόνηση, οι μαθητές μαθαίνουν πως να καταλαβαίνουν ότι κάποιος πρόκειται να επιτεθεί μικρή μετακίνηση του βάρους στο «καλό» πόδι. ή κάποια αλλαγή στην ματιά και την συγκέντρωση του αντιπάλου. Αυτό στο δρόμο κάνει τα παιδιά να προσέχουν τους ξένους. Μαθαίνουν να αντιλαμβάνονται πιθανούς αντιπάλους και να αποφασίζουν τι είναι καλύτερο να πράξουν - ίσως είναι καλύτερα να πάνε στο αντίθετο πεζοδρόμιο παρά να περάσουν δίπλα από αυτό τον ύποπτο τύπο.

ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΣ

Ο αυτοσεβασμός βασίζεται στην αξία που δίνει κάθε άνθρωπος στον εαυτό του. Εάν ο μαθητής νιώθει ικανός και βέβαιος, τότε μπορεί να νιώσει σεβασμό προς τον εαυτό του. Οι πολεμικές τέχνες χτίζουν τον αυτοσεβασμό με την παροχή μικρών προκλήσεων που οδηγούν σε επιτυχία. Οι μαθητές διδάσκονται να υπερνικούν τις προκλήσεις τους μέσα από την προπόνηση
Πολλοί δάσκαλοι σημειώνουν ότι προτού να αρχίσουν, ήταν έντρομοι και κατάπληκτοι από τους φαινομενικά υπεράνθρωπους άθλους που οι δάσκαλοι του ήταν σε θέση να εκτελέσουν. Μετά όμως από μερικά χρόνια άσκησης έκαναν πράγματα που τους φαίνονταν αδύνατα. Οι προκλήσεις - όπως το σπάσιμο ενός ξύλου ή η εκτέλεση μιας δύσκολης τεχνικής - ξεπερνιούνται και οι μαθητές αισθάνονται ένα κύμα υπερηφάνειας για τις δυνατότητες τους. Κατά συνέπεια, αισθάνονται ικανοί και ζωντανοί.

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ

ΤΕΧΝΕΣ

και κορίτσια

Ενώ οι λόγοι για τις πολεμικές τέχνες ισχύουν για όλα τα παιδιά, υπάρχουν ειδικοί λόγοι για τους οποίους τα κορίτσια πρέπει να μάθουν τις πολεμικές τέχνες.Τα κορίτσια συχνά δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες με τα αγόρια για την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης. Τα αγόρια διοχετεύονται στον αθλητισμό στις νέες ηλικίες ενώ τα κορίτσια στρέφονται προς τις ακαδημαϊκές, τις κοινωνικές, και οικογενειακές αξίες για να χτίσουν την ασφάλεια και τον αυτοσεβασμό.Η εκμάθηση των πολεμικών τεχνών είναι συχνά ευκολότερη για τα νέα κορίτσια από τα αγόρια - η φυσική ευελιξία ενός κοριτσιού είναι ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τα αγόρια της ίδιας ηλικίας. Σε μερικές τέχνες, η δύναμη δεν είναι τόσο σημαντική. Κατά συνέπεια, τα κορίτσια μπορούν να απολαύσουν μια μοναδική υπερηφάνεια στις δυνατότητες τους μπορούν να σκεφτούν, εάν μπορώ να κάνω ότι και ένα αγόρι στις πολεμικές τέχνες μπορώ να τα καταφέρω και στους υπόλοιπους τομείς το ίδιο.

Ηρεμια και μειωση πιεσης

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Οι πολεμικές τέχνες είναι ηρεμία ένα γνώρισμα που μπορεί να φανεί αντιφατικό σε εκείνους που θεωρούν ακριβώς τις πολεμικές τέχνες ως βία. Οι περισσότεροι δάσκαλοι αντικατοπτρίζουν αυτή την ηρεμία μέσα και έξω από το dojo.Οι πολεμικές τέχνες, λόγω των έντονων ασκήσεων τους, επιτρέπουν στους μαθητές να απελευθερώσουν τη νευρική τους ενέργεια πάνω στην άσκηση. Ο ιδρώτας είναι πάντα ένας καλός τρόπος να διασκορπιστεί ο θυμός.Μερικές πολεμικές τέχνες χρησιμοποιούν μια τελετουργική κραυγή, γνωστή ως kiai στις Κινέζικες και ιαπωνικές μορφές, ή kihap στις κορεατικές μορφές, που γίνεται τη στιγμή της επίθεσης. Ενώ προορίζεται να βελτιώσει την εστίαση κάποιου, ή να τρομάξει και να εκφοβίσει η κραυγή έναν αντίπαλο, χρησιμεύει, επίσης να απελευθερώσει την νευρική ενέργεια και την ένταση του μαθητή. Πολλές πολεμικές τέχνες περιλαμβάνουν την περισυλλογή ως τμήμα του προγράμματος σπουδών. Η περισυλλογή, ή η κατάρτιση του μυαλού έχει ως σκοπό .την πλήρη χαλάρωση και ηρεμία.
Οι γνώστες των πολεμικών τεχνών εκθέτουν αυτή την ηρεμία και έξω από την
αίθουσα. Αυτή η εσωτερική ειρήνη οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, αλλά είναι
πιθανώς ένα αποτέλεσμα της βίωσης των αγχωτικών καταστάσεων κατά την
εκμάθηση της αυτοάμυνας και την υπερνίκηση τους. Και εμπιστοσύνη που κερδίζεται
μέσω της κυριότητας των πολεμικών τεχνών δημιουργεί επίσης ηρεμία σε αγχωτικές

καταστάσεις.

μερικές πολεμικές τέχνες

εφευρέθηκαν από γυναίκες

Τα κορίτσια μπορούν υπερηφανεύονται ότι μερικές πολεμικές τέχνες εφευρέθηκαν από γυναίκες. Η προέλευση τον psrtjak silat, η εθνική πολεμική τέχνη της Ινδονησίας, οφείλεται σε μια θρυλική γυναίκα αγροτών. Η ιστορία είναι ότι η γυναίκα πήγε να προσκομίσει το ύδωρ για την οικογένεια της, αλλά σταμάτησε για να προσέξει μια πάλη μεταξύ μιας τίγρης και ενός μεγάλου πουλιού. Ο σύζυγος της μετά από πολύ ώρα την βρήκε και προσπάθησε να την χτυπήσει, αλλά αυτή απέφυγε εύκολα την επίθεση του και τον χτύπησε χρησιμοποιώντας τις τεχνικές που έμαθε από τη μάχη των ζώων. Τελικά, δίδαξε το σύζυγο της και η τέχνη αυτή συνεχίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια των αιώνων.
Μια άλλη πολεμική τέχνη, που ονομάστηκε wing chun kung fii, πήρε την ονομασία του από ένα κορίτσι που έμαθε την τέχνη από μια βουδίστρια καλόγρια. To wing chun είναι ίσως καλύτερα γνωστό ως η πολεμική τέχνη του Bruce Lee - που σημαίνει, ότι η πολεμική τέχνη που έμαθε ο Bruce Lee εφευρέθηκε από γυναίκες.
Πρόληψη επιθέσεων και βιασμών
Τελικά, τα κορίτσια χρειάζονται μια ιδιαίτερη εστίαση στην αυτοάμυνα. Οι τεχνικές που μαθαίνονται μέσων των πολεμικών τεχνών μπορούν να βοηθήσουν τα κορίτσια να αποφύγουν τις επιθέσεις προτού να εμφανιστούν ή να υπερασπιστούν τον εαυτό τους εάν μια επίθεση πραγματοποιηθεί.

CONTACT ME

ΓΟΥΝΑΡΗ 178 & ΜΥΚΗΝΩΝ 19 ΓΛΥΦΑΔΑ 
 ΤΚ 16674 
ΤΗΛ -ΦΑΞ 210 9609164

©2018 BY zenfighters

  • Facebook - Black Circle