kick boxing

To kickboxing έλκει την καταγωγή του απ την ταϋλανδέζικη πυγμαχία και είναι ευρύτατα διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο λόγω της πρακτικότητας του. Δεν απευθύνεται σε λίγους, όπως κάποιοι ίσως πιστεύουν, ούτε στους διάσημους ή σε ειδικούς στο χώρο. Ο καθένας από εμάς μπορεί να ξεκινήσει αυτή την ευεργετική άσκηση και παράλληλα να ψυχαγωγηθεί, να μάθει αυτοάμυνα, να χάσει βάρος και να χαλαρώσει.
Τι είναι το kickboxing;
Το kickboxing είναι μαχητικό άθλημα που συνδυάζει πυγμαχία και λακτίσματα και απευθύνεται σε άνδρες, γυναίκες, ακόμα και σε παιδιά. Τα τελευταία χρόνια, το kickboxing έχει εξελιχθεί σε ένα άθλημα συναγωνισμού, αλλά και ως μηχανισμός προπόνησης και αυτοάμυνας. Ανεξάρτητα από το τι θα σας ωθήσει στο kickboxing, αυτή η δραστική μορφή της άσκησης, μπορεί να ωφελήσει την υγεία και την ποιότητα ζωής σας με πολλούς σημαντικούς τρόπους, καθώς γυμνάζει ουσιαστικά ολόκληρο το σώμα κινητοποιώντας πολλές αρθρώσεις και μεγάλες μυϊκές ομάδες.

Το Point Fighting (Semi Contact) υπάγεται στους κανονισμούς του Kick Boxing ,
είναι όμως αγώνες ημι-επαφής!Οι αγώνες αυτοί γίνονται σε τατάμι(αγωνιστικά στρώματα) και όχι σε ρινγκ , χωρίς περιοριστικά σχοινιά γύρω γύρω.Οι αθλητές που παίρνουν μέρος στους αντίστοιχους αγώνες είναι υποχρεωμένοι να φορούν όλα τα προστατευτικά που προβλέπουν οι κανονισμοί(κάσκα-μασέλα-γάντια-παπούτσια-επικαλαμίδες-σπασουάρ)!
Η προπόνηση του Point Fighting ξεκινάει με αερόβια γυμναστική και διατάσεις ώστε να ζεσταθούν οι μύες,και το σώμα να αποκτήσει την ελαστικότητα που χρειάζεται ώστε να μπορέσει ο αθλητής να ανταπεξέλθει στις ασκήσεις που θα ακολουθήσουν χωρίς να τραυματιστεί!
Οι ασκήσεις αυτές θα βοηθήσουν τον αθλητή να αποκτήσει ευελιξία,δυναμισμό,εκρηκτικότητα,ταχύτητα,αντανακλαστικά•
προσόντα που του είναι απαραίτητα σε έναν αγώνα αλλά και στην καθημερινή του ζωή!
Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιλαμβάνει sparing , ελεύθερη μάχη δηλαδή , είτε στον αέρα , είτε σε στόχους και τέλος αγώνες με αντίπαλο(προεραιτικό) , πάντα υπό την επίβλεψη του προπονητή-διαιτητή!
Η προπόνηση ολοκληρώνεται με αποθεραπεία έτσι ώστε να επανέλθουν όλοι οι μύες στην αρχική τους κατάσταση χωρίς τραυματισμούς!

Το Point Fighting

Fu Jow Pai

Tο Tiger Claw Kung Fu έχει περάσει διαμέσου των αιώνων, χωρίς η ιστορία του να καταγραφεί σε κανένα έγγραφο. Έτσι, είναι δύσκολο να συντάξουμε την ακριβή ιστορία του.
Το πρωταρχικό όνομα του σύγχρονου Fu Jow Pai ήταν «Hark Fu Moon» (Black Tiger System). Μετονομάστηκε από τον Grand Master πρώτης γενεάς, Wong Bil Hong, σε «Fu Jow Pai of Hoy Hong Temple», λίγο πριν από τον θάνατό του, το 1934. Αυτό το έκανε για να τιμήσει τη μνήμη του δασκάλου του, ενός Shaolin καλόγερου ο οποίος βρήκε καταφύγιο στον ασφαλή ναό, Hoy Hong, για να αποφύγει τον διωγμό που είχε εξαπολυθεί εναντίον του μοναστηριού των Shaolin.
Ο Wong Bil Hong γεννήθηκε το 1841, στην Καντόνα της Κίνας. Έγινε δάσκαλος του συστήματος Hung Gar. Μία μέρα προκλήθηκε σε μονομαχία από έναν δάσκαλο ενός άλλου συστήματος, λόγω μιας παρεξηγήσεως. Στα μισά της μάχης τους, οι δύο αντίπαλοι ένιωσαν μια μεγάλη δύναμη να τους χωρίζει και πετάχτηκαν μακριά, πολλά μέτρα ο ένας από τον άλλον. Ανάμεσά τους είδαν έναν καλόγερο, του οποίου οι πολεμικές ικανότητες τους εντυπωσίασαν τόσο, που ζήτησαν από τον καλόγερο να τους διδάξει την τέχνη του. Μετά από πολύ σκέψη, ο μοναχός αποφάσισε να τους διδάξει.
Για τα επόμενα χρόνια, ο Wong Bil Hong δούλεψε σκληρά για να μπορέσει να γίνει δάσκαλος στο Black Tiger System. Καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του, ο Wong Bil Hong δίδαξε μόνον δύο μαθητές, ένας εκ των οποίων ήταν ο ανιψιός του, Wong Moon Toy, ο μοναδικός διάδοχος του συστήματος "Fu Jow Pai".
O Wong Moon Toy γεννήθηκε το 1907. Στις αρχές του 1927, στο βουνό Lor Fow στους πρόποδες της Καντόνας, και για τα επόμενα επτά χρόνια ο Wong Moon Toy προπονήθηκε εντατικά, για μπορέσει να γίνει δάσκαλος στο σύστημα Black Tiger (Hark Fu Moon). Ύστερα από το θάνατο του δασκάλου του, ο Wong Moon Toy αναχώρησε από την Κίνα για τις Ηνωμένες Πολιτείες και εγκαταστάθηκε στην China Τown της Νέας Υόρκης. Τα επόμενα είκοσι πέντε χρόνια που δίδαξε Kung Fu στην Νέα Υόρκη, μόνον έναν πολύ μικρό αριθμό ατόμων θεώρησε άξιο να του διδάξει Fu Jow Pai. Έτσι, το Fu Jow Pai παρέμεινε άγνωστο στο ευρύ κοινό για έναν αιώνα, περίπου, πριν αποφασιστεί να διδαχθεί στο ευρύ κοινό.
Όταν ο Wong Moon Toy πέθανε, το 1960, άφησε επτά μαθητές, ένας εκ των οποίων ορίστηκε ως ο διάδοχός του και στον οποίο είχε διδάξει ολοκληρωμένα το Fu Jow Pai. Αυτός ήταν ο Grand Master Wai Hong, o οποίος είναι σήμερα ο συνεχιστής τρίτης γενεάς του συστήματος και θεωρείται ως ο «Πατέρας του Fu Jow Pai».

Αυτοάμυνα

Το μάθημα της αυτοάμυνας είναι ένα σύστημα με μεγάλη χρησιμότητα και πολλές εφαρμογές στις γυναίκες. Οι μαθητές σε αυτό εξασκούνται σε ρεαλιστικά σενάρια και μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις και κινδύνους σε συνθήκες υψηλής πίεσης. Όταν κάποιος δεχθεί επίθεση βρίσκεται σε διαδικασία πανικού και αν δεν έχει μάθει να αντιδρά αυτόματα, μπορεί να παγώσει. Η αυτοάμυνα εξομοιώνει την πραγματικότητα, ώστε να είναι κάποιος συναισθηματικά και σωματικά έτοιμος κάθε στιγμή.Η γυναικεία αυτοάμυνα επίσης βοηθά στο να:
• Χτίσει τη αυτοπεποίθηση και την αντίληψή σου, ώστε να μπορείς να αποφύγεις μια επίθεση.
• Σου μάθει να αμύνεσαι ενάντια σε συχνές επιθέσεις που έχουν ως στόχο τις γυναίκες.
• Μάθεις να χρησιμοποιείς σωστά τον περιβάλλοντα χώρο, καθώς και καθημερινά αντικείμενα, ώστε να μπορείς να προστατέψεις τον εαυτό σου όταν αυτό χρειαστεί.
• Σου διδάξει τεχνικές που αποδεδειγμένα λειτουργούν κάτω από συνθήκες πίεσης και να σου μάθει να αντιμετωπίζεις τον πανικό.

HEADONG GUMDO

Η πολεμική τέχνη του σπαθιού στην Κορέα είναι γνώση εδώ και πέντε χιλιάδες χρόνια με το όνομα (GUMSUL CUMBUP).Σχεδιάστηκε και χρησιμοποιήθηκε ως πολυδιάστατη πολεμική τέχνη με σκοπό την αυτοπροστασία την επιβίωση αλλά και στην ποιο απλή μορφή της σαν προσωπική προπόνηση - ενασχόληση.HEADONG GUMDO είναι παραδοσιακή πολεμική τέχνη του σπαθιού, η οποία μεταφέρει τα στοιχεία της από την παλαιά της μορφή της σε μία νέα ερμηνεία στην σύγχρονη εποχή το HAEDONG παρουσιάζει την ποιο ολοκληρωμένη μορφή τεχνικής σπαθιού μέσα από την οποία μας δείχνει το δρόμο για την αναζήτηση της αληθινής ανθρώπινης ύπαρξης.Κατά κύριο λόγο το HEADONG GUMDO σαν παραδοσιακή κορεάτικη τέχνη του σπαθιού πρεσβεύει την εσωτερική ισορροπία και με την εξάσκηση επιτυγχάνει την αρμονική συνεργασία σώματος και νου.

ADVANCED CROSS

Αυτή η προπόνηση απευθύνεται σε όλους όσους νιώθουν έτοιμοι να δοκιμάσουν τα όρια τους, να γυμναστούν πολυδιάστατα, εκτελώντας απαιτητικές ασκήσεις που συνδυάζουν ασκήσεις με το βάρος του σώματος, ασκήσεις εμπνευσμένες από Πολεμικές τέχνες, Άρση βαρών, ασκήσεις ευλυγισίας, ασκήσεις σε TRX suspension training, medicine ball, μονόζυγο, kettlebell και μια πληθώρα άλλων ασκήσεων με τη μορφή κυκλικής προπόνησης. Η προπόνηση θα περιέχει εξειδικευμένη προθέρμανση και παρουσίαση των ασκήσεων με στόχο την προετοιμασία των ασκούμενων και την μείωση των πιθανοτήτων τραυματισμού καθώς επίσης και αποθεραπεία.

CONTACT ME

ΓΟΥΝΑΡΗ 178 & ΜΥΚΗΝΩΝ 19 ΓΛΥΦΑΔΑ 
 ΤΚ 16674 
ΤΗΛ -ΦΑΞ 210 9609164

©2018 BY zenfighters

  • Facebook - Black Circle